Гледайте на живо тук:  Бившият премиер бе задържан в дома си

...
Гледайте на живо тук:  Бившият премиер бе задържан в дома си
Коментари Харесай

На живо: Европарламентът обсъжда ареста на Борисов frognews.bg

Гледайте онлайн тук:

 



 

Бившият министър председател бе арестуван в дома си в Банкя на 17 март вечерта, а по-късно отведен и в ареста за 24 часа. Заедно с него бяха арестувани и пиарката му Севделина Арнаудова и някогашният финансов министър Владислав Горанов.

 

Арестът на Борисов бе разгласен за противозаконен на 24 август. „ Заповедта за задържането му не покрива стандарта за правда и за непроизволност като основополагащи общи правила при ограничение на правото на независимост и сигурност “, постанови Административният съд.

 

В началото на април пък шефът на групата на ЕНП Манфред Вебер и водещи евродепутати сезираха с писмо и ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. „ Неоправданото задържане на представители на опозицията слага под въпрос демокрацията и върховенството на закона в България “, сподели Вебер.

 

Преди няколко дни той и евродепутати изпратиха ново писмо до Европейска комисия с искане тя обществено да осъди дейностите на българското държавно управление отпред с Кирил Петков и на Министерство на вътрешните работи по ареста.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР